BENVINGUTS


Benvinguts al bloc de PromoSants! Aquí coneixereu la història de les botigues del barri a través dels articles d'en Gus, historiador de Sants. Si voleu saber com han anat canviant al llarg dels anys, si tenien altres noms, l'any en que es van fundar, material gràfic, botigues ja desaparegudes… tot el que volgueu saber, aquí ho trobareu.

Ens agradaria que ens ajudessiu amb aquest bloc, és per això que us demanem que si coneixeu botigues amb un passat interessant o d'altres que us agradaria conèixer millor o si teniu fotografies antigues no ho dubteu i envieu-nos-les a historia@promosants.com. Gràcies i a passar-ho bé!


1 de juny 2011

El carrer Sant Medir

El nom d’aquest carrer i el del carrer paral·lel a ell, Sant Jordi, segons recull l’històriador de Sants Josep Maria Vilarrúbia i Estrany, van ser aprovats el 5 de gener de 1905. Aquest carrer és el que voreja el Mercat de Sants, un equipament que es va inaugurar el 1913 per donar servei a Sants i a les necessitats comercials dels seus veïns i veïnes.
A l’espai on es va construir el Mercat de Sants, l’Hort Nou, un terreny a tocar de les vies del tren, anteriorment s’havia construit un altre equipament que també va ser emblemàtic i que ha quedat lligat a la historia esportiva de Sants, el Velòdrom de Sants, on molts santsencs es van iniciar a un esport que ha quedat lligat al nostre barri, el ciclisme.
A la part del costat de Carretera hi ha unes rajoles en les que se’ns recorda la llegenda de Sant Medir, que, segons s’explica va ser mort i martiritzat vora de Sant Cugat, el Castro Octavianum romà. Molts coneixen la tradició gracienca que va iniciar Josep Vidal  que consisteix en anar el 3 de març en romeria fins a l’ermita de Sant Medir a Collserola repartint carmels i que aplega un bon nombre de persones. Però al nostre barri, tant als voltants del Mercat com a la parròquia de Sant Medir a la Bordeta també es celebren actes, i es poden veure carrosses i agafar carmels dels que es reparteixen.  

Sant Medir amb Carretera de Sants

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada