El nom d’aquest carrer i el del carrer paral·lel a ell, Sant Jordi, segons recull l’històriador de Sants Josep Maria Vilarrúbia i Estrany, van ser aprovats el 5 de gener de 1905. Aquest carrer és el que voreja el Mercat de Sants, un equipament que es va inaugurar el 1913 per donar servei a Sants i a les necessitats comercials dels seus veïns i veïnes.
A l’espai on es va construir el Mercat de Sants, l’Hort Nou, un terreny a tocar de les vies del tren, anteriorment s’havia construit un altre equipament que també va ser emblemàtic i que ha quedat lligat a la historia esportiva de Sants, el Velòdrom de Sants, on molts santsencs es van iniciar a un esport que ha quedat lligat al nostre barri, el ciclisme.
A la part del costat de Carretera hi ha unes rajoles en les que se’ns recorda la llegenda de Sant Medir, que, segons s’explica va ser mort i martiritzat vora de Sant Cugat, el Castro Octavianum romà. Molts coneixen la tradició gracienca que va iniciar Josep Vidal que consisteix en anar el 3 de març en romeria fins a l’ermita de Sant Medir a Collserola repartint carmels i que aplega un bon nombre de persones. Però al nostre barri, tant als voltants del Mercat com a la parròquia de Sant Medir a la Bordeta també es celebren actes, i es poden veure carrosses i agafar carmels dels que es reparteixen.
Sant Medir amb Carretera de Sants |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada